Sistem Martingale

Sistem Martingale

Sistem Martingale, strategija za igranje rulete

Sistem Martingale je ena najstarejših strategij za igranje iger na srečo. Nastal je v Franciji v 18. stoletju, uporabljali pa so ga pri igrah z metom kovanca, pri čemer je možnost zadetka v vsakem krogu 50 %. Nedolgo zatem so ga začeli uporabljati pri igranju rulete, pri kateri je možnost zadetka rdečega ali črnega polja blizu 50 %. Še vedno ostaja med najbolj priljubljenimi strategijami profesionalnih igralcev rulete.

Osnovna načela za uporabo sistema Martingale pri igranju rulete

Osnovno načelo za igranje rulete je preprosto. Po strategiji Martingale je treba na začetku igre položiti stavo, npr. 1 evro na rdeče ali črno polje. Če igralec zmaga, dobi 2 evra in ustvari dobiček 1 evra. Če igralec izgubi, podvoji svojo naslednjo stavo, na primer:

  • 1. stava na črno v višini 1 evra, rezultat je rdeče, torej je igralec izgubil
  • 2. stava na črno v višini 2 evrov, rezultat je rdeče, torej je igralec izgubil
  • 3. stava na črno v višini 4 evrov, rezultat je rdeče, torej je igralec izgubil
  • 4. stava na črno v višini 8 evrov, rezultat je rdeče, torej je igralec izgubil
  • 5. stava na črno v višini 16 evrov, rezultat je črno, torej je igralec ZMAGAL

Igralec je skupaj stavil 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 evrov, skupaj pa je osvojil 32 evrov. Tako je ustvarjen dobiček v višini 1 evra in igralec lahko začne igrati znova. Seveda pa igralcu ni treba začeti z zneskom 1 evra, višino začetnega zneska lahko določite sami.

Prednosti in pomanjkljivosti uporabe sistema Martingale pri igranju rulete

Sistem Martingale zagotavlja določen dobitek, če sredstva ne bi bila omejena. Pomanjkljivost pa je v tem, da ima igralec omejena sredstva, s katerimi lahko igra. Čeprav je verjetnost, da bi igralec večkrat zapored izgubil, skoraj enaka nič, vedno obstaja možnost, da bi imelo podvajanje stav katastrofalne posledice za igralca. Prav zato so skoraj zagotovljeni pričakovani dobitki v sistemu Martingale izravnani z najmanjšim tveganjem izgube. Če se odločite za uporabo te igralne strategije, poskrbite za veliko zalogo na svojem računu pri igralnici, da bi lahko krili dolgotrajen niz zaporednih izgub.

Ruleta