Sistem Parlay

Sistem Parlay

Sistem Parlay, strategija za igranje rulete

Sistem Parlay je izjemno agresivna strategija za igranje rulete. Pokazalo se je, da ponuja možnost ustvarjanja velikih dobitkov v kratkem času, in to z razmeroma majhnim začetnim vložkom. Vendar pa to možnost spremlja tudi večja stopnja tveganja in večja verjetnost izgube. Kljub temu pa v primerjavi s sistemom Martingale ne tvegate izgube velikih zneskov pri igranju.

Pri igranju rulete obstaja velika verjetnost, da bo zmagovalna barva vplivala na rezultate posameznih krogov. Barva seveda ne spremeni vsakega kroga igre, vendar pa je to več ali manj običajno. Vsak igralec rulete ve, da ni nič neobičajnega, če ista barva zmaga kar 6-krat zapored. Strategija Parlay pa se ne izogiba temu trendu, ampak ga poskuša izkoristiti.

Osnovna načela za uporabo sistema Parlay pri igranju rulete

Osnova sistema Parlay je piramidno načelo. Še naprej stavite na isto barvo. Če zadenete, v naslednjem krogu stavite celotni zadetek skupaj s prvotnim vložkom. Če izgubite, začnete znova od začetka. Izberete lahko poljubno dolg niz (število zaporednih zadetkov, po katerem boste igro zaključili). Na splošno je priporočljiv niz 4 zaporednih zadetkov na eni barvi, ker je ta vrsta niza razmeroma pogosta. V nadaljevanju je prikazan dobitek po 4 zaporednih zadetkih pri začetni stavi v višini 2 evrov:

  • Stava na črno v višini 2 evrov, rezultat je črno, kar pomeni dobitek v višini 2 evrov
  • 2. stava na črno v višini 4 evrov, rezultat je črno, kar pomeni dobitek v višini 4 evrov
  • 3. stava na črno v višini 8 evrov, rezultat je črno, kar pomeni dobitek v višini 8 evrov
  • 4. stava na črno v višini 16 evrov, rezultat je črno, kar pomeni dobitek v višini 16 evrov

Na začetku igre je naša začetna stava znašala 2 evra, ta znesek pa smo tvegali za celo serijo. Če v tej seriji zmagamo, je največji možni zadetek 2 + 4 + 8 + 16 = 30 evrov, kar je 15-krat večji znesek od prvotne stave.

Prednosti in slabosti uporabe sistema Parlay pri igranju rulete

Uporaba strategije Parlay je tvegana, saj verjetnost, da bi 4-krat zaporedoma zmagala ista barva, ni visoka. Vendar pa to tveganje nadomesti višina začetnega vložka, katerega izgubo tvegamo, in razmeroma visok dobitek v primeru zmagovalne serije.

Ruleta